ماشین سنگین به دستهای از ماشینها گفته میشود که وزن و ابعاد آنها از خودروهای معمولی بزرگتر است. مثلاْ ماشین سنگین باری به ماشینهایی گفته میشود که بیش از 6 تن بار میتوانند جابجا کنند. در مقابل ماشین سنگین، ماشین نیمه سنگین و ماشین سبک است. ماشین سبک تا 3 تن و ماشین نیمه سنگین تا 6 تن بار را میتواند جابجا کند. از ماشین های سنگین میتوان به خاور یا کامیون بنز 911، کامیون تک و کامیون جفت و تریلی اشاره کرد. برای راندن ماشین سنگین نیاز به داشتن گواهینامه پایه 1 است.
انواع ماشین های سنگین
ماشین سنگین در ایران به طور کلی به 2 دسته تریلیها و کامیونها تقسیم میشود. از انواع ماشین سنگین در ایران میتوان به خاور تک (محور) یا ده تن، کامیون جفت (محور) یا ده چرخ، تریلی کفی و تریلی ترانزیت اشاره کرد. از نظر کاربری ماشین سنگین به انواع کامیون اطاق دار، کامیون کمپرسی، کامیون بونکری، کامیون تانکری، تریلی لبه دار و بغل دار اشاره کرد. از نظر شرکت سازنده انواع ماشین سنگین ساخت کارخانه جات بنز، ولوو، اسکانیا، آمیکو، ایویکو، ایسوزو، هووو، ایفا، کاماز و غیره موجود است.
تولیدکنندگان کشنده در ایران
با توجه به تحریم های اعمال شده و هزینه سنگین واردات خودرو در کشور، تولید و مونتاژ کشنده های داخلی در سال های اخیر بسیار رواج یافته است و این کشنده ها با توجه به مجهز بودن به امکانات روز دنیا، کیفیت ساخت مناسب، خدمات پس از فروش و همچنین قیمت بسیار مناسب نسبت به کشنده های وارداتی بسیار مورد توجه رانندگان قرار گرفته است. از شرکت های تولید کننده کامیون های کشنده در ایران میتوان به شرکت خودروسازی پیلسان، شرکت بهمن دیزل، شرکت خودروسازی فردا دیزل، شرکت ایران خودرو دیزل، سایپا دیزل و … اشاره کرد.